Ærlige ord fra en åtteåring

11

Min Mia, som er 8 og ett halvt år, er ei jente som liker å glede andre med små lapper og gode ord. Hun kan finne på så skrive litt, og så legge lappene fra seg sånn at vi skal finne dem. Denne lappen hadde hun skrevet til meg her om dagen, og den har fått meg til å tenke en god del..

Det er spesielt en ting på den lappen som har satt spor.. Hun skriver «Sliten hele tia»..12

Er jeg det? Gir jeg inntrykk av å bare være sliten? Måtte spørre henne hva hun mente da, og jo hun syntes at jeg hadde sovnet ofte på sofaen på ettermiddagen, eller hadde hodepine. Så spurte jeg om det hadde vært sånn lenge, og da sa hun at etter at jula var ferdig. Jeg er så glad for at hun er ærlig og kan si rett ut hva hun mener. For det er sant! Etter jul har jeg vært mer sliten. Jeg har hatt mer migrene enn vanlig. Og jeg sovner på sofaen nesten hver ettermiddag.

Jeg har byttet over fra storbarnsbase til en base med barn som er fra 2-3 år. (de blir 3 og 4 i år, men ingen har blitt det enda) Det er mer krevende fysisk, jeg blir mer sliten. Jeg får ikke gått å tatt de små «pustepausene» om dere skjønner for de små henger på en måte fast i oss voksne. På storebarn kan du på en måte si at nå er det nok om det blir for mye og barna forstår.. Er vanskelig å forklare.. Jeg er også mye mindre ute enn før. Jeg jobber med mennesker jeg ikke kjenner så godt enda, det er og vanskelig. På storebarn kjente vi jo hverandre så godt at avogtil behøvde vi ikke snakke sammen for å forstå hva de andre mente. Det blir nok bedre her og,men jeg bruker så lang tid på å bli trygg på mennesker..

Jeg prøver å være i forkant, jeg tar migrene medisin med en gang jeg kjenner hodepine på vei.. Av og til hjelper det, andre ganger ikke. Jeg prøver å ikke sovne på sofaen, men om det er barne tv på så hender det at jeg dupper litt likevel. 

Jeg har i allefall begynt å lese til Mia på kvelden igjen. Ha litt Mia og mamma tid. Vi leser en serie om Martin som reiser til Helseland. Det er Catharina’s gamle bøker fra 96. Mia liker dem. De er lærerike og spennende. Jeg sitter ikke så mye ved pcen når Mia er våken. Jeg skal bruke tid sammen med henne. Tegne, spille spill eller bare snakke. Jeg skal prøve å ikke sovne av, eller si at jeg er sliten. Det er jo ikke det inntrykket hun skal sitte igjen med. Hun sa her om dagen at mamma, kan vi ikke dra på farfar si hytte, eller til Lofoten eller til bestefar. Jeg skjønner hvorfor. Der er ikke mamma så sliten, der kommer vi bort fra hverdags stresset og vi har tid til å være sammen. Så ja, vi må prøve å få til litt ferie borte fra byen. 

Kjære Mia, du er:

Omtenksom , ærlig, trygg, snill, åpen, glad, vennlig, raus, smart, Itillegg har du en omsorg for dyr og mennesker som jeg beundrer. Du kan så mye, du er ei flott pia som jeg elsker høyere enn himmelen. Klem fra Mamma

7 kommentarer til “Ærlige ord fra en åtteåring

 1. camillasphoto

  hva med å prøve å fokusere på alt det andre hun skrev i stedet for akkurat den ene negative tingen?
  Da tror jeg du blir mye mindre sliten faktisk.., og det kan jo hjelpe masse. Da får du mer energi og hun får en mindre sliten mamma.
  Skjønner det er tungt og vanskelig med base bytte , nye folk å forholde seg til osv… men det trenger ikke bare være negativt?! Kanskje du kan se på det som en positiv ting i stedet, positivt for resten av barnehagen? Positivt fordi du gjør en så god jobb at de trenger deg på en annen base? Positivt fordi du har en ro du kan videreføre til de barna som er mindre og trenger det mer? Kanskje kan det bidra til at du føler du gjør en god jobb , som igjen løfter humøret og gir deg mindre plager?
  Du får mye kos fra de små også , det er jeg sikker på. Og foreldrene til de små vil nok sette veldig stor pris på at du er der, akkurat på den basen. Kan gode tilbakemeldinger gi deg mer energi? Mindre fokus på smerte?
  –er ikke ment negativt dette , men vil forsøke å hjelpe med å få deg til å tenke på de positive tingene så kan det negative ta mindre plass? :)

  Svar
  1. lillebølla Innleggsforfatter

   Først må jeg understreke at jeg trives godt på basen jeg jobber på nå. Ungene er herlige, foreldrene og kollegaene er flotte mennesker som jeg setter stor pris på. Jeg har fortsatt smerter i skulderen uansett hvor gode tilbakemeldinger jeg får. Jeg får ikke mindre vondt når jeg må løfte hvis noen sier positive ting i forkant. Jeg må bidra 100 % på lik linje med de andre. Det er mye tyngere å legge barn i vogner/ta de opp, opp og ned av stellebord, av og påkledning og slike ting når barna er yngre enn slik det var på stor barns base. Jeg er positiv til å være på jobb. Jeg vet jeg gjør en god jobb. Jeg vet at barna liker å være sammen med meg. Jeg ler og tuller samtidig som jeg biter tennene sammen når noen skal sove i vogna si. Realiteten er jo at uansett hvilket humør jeg er i så gjør det like forbanna vondt i den ødelagte skulderen :) Sånn er det bare. Hadde det ikke vært for det skulle jeg gjerne jobba med de minste bestandig. Det er som du sier utrolig mye kos og glede i de små.

   Svar
   1. Camilla

    sier ikke at det gjør mindre vondt. Det vet jeg det ikke gjør. Men jeg vet at tankens kraft er sterk, og at man legger mindre merke til vondten når man holder på med noe som tar fokuset vekk fra det vonde – noe som er spennende , givende og morro ;) jobber sjøl med å snu det negative tankemønsteret mitt. Det jeg ikke trodde jeg hadde;)

    Håper det blir lettere for deg etterhvert som du får vært der litt mer og blitt bedre kjendt med barn voksne og rutinene.

    Svar
    1. Camilla

     Glemte å si:
     Så bra at du er positiv til jobben og at du trives! Det hjelper nok masse.
     Klart du må yte 100prosent, om ikke så må du jo redusere stillingen din til en mindre prosent. Kanskje det kan være et alternativ?
     Håper uansett at skulderplagene blir mindre for det er kjipt å ha vondt. Lappene hun skriver er kjempesøte og sikkert koselig både å skrive og å finne. :)

     Svar
     1. lillebølla Innleggsforfatter

      Har tenkt på å redusere stillingen litt men er enda veldig usikker; ) Trives godt der jeg er nå og ungene blir glade når jeg kommer. Blir sikkert lettere til våren når det er mindre påkledning og barna blir større og kanskje kan sove inne på hvilinga istedet for i vogner..

      Hun skrev lapp til faren og. Der sto det bl.a at pappa er: vindfull 😆haha..

 2. thile

  Ååh..så fint og kjærlighetsfullt, Eva ♡.
  Forstår så godt det tar sin tid og omstille seg. Håper det blir bedre. Hvordan er skuldeten din? Sender mange klemmer , til Mia og mamma, n hennes. Så omsorgsfull Mia er ☆♡☆

  Svar
  1. lillebølla Innleggsforfatter

   Takk ♡ Skulderen er ikke helt bra. Holder den i gang med ibux/paracet forebyggende.. ikke bra å ta så mye av men bedre enn sykemelding..

   Svar

Legg inn en kommentar