Jakten på Nordlyset

1Jeg har vært så heldig å få tilsendt boka «Jakten på Nordlyset» , for å lese den sammen med barna, og siden skrive litt om hva vi syntes om boka her på bloggen. Boka er skrevet av Cecilie Lanes.
Sist gang jeg skrev en bokanmeldelse var det om boka «Trolljakten» skrevet av samme forfatter. Denne anmeldelsen kan du lese her!

Nå har jeg jo ikke små barn lenger, så denne boka ble gitt til mitt barnebarn Emilie, på 15 måneder. Det var ekstra koselig at forfatteren selv skrev dette i boka.
1a

Boka handler om Julie og Troll Olav, som sammen med noen andre barn de treffer på hurtigruten er på vei mot Finnmark, for å se hvor nordlyset har blitt av. Gjennom boken får vi innblikk i bl.a samisk kultur.Boken er lett å lese, og kan varmt anbefales videre.

Jeg leste den i barnehagen da vi hadde samisk uke, og det var både nyttig og lærerikt. Toåringene skjønner jo ikke så mye av den samiske kulturen, men de fikk kjennskap til både reinsdyr, lavvo, enkelte ord og klesdrakter gjennom boka. De var veldig opptatt av både hurtigruta, og barna som lette etter nordlyset. De syntes bildene var fine – og vi kom oss lett igjennom boka, selv om det var mange sider å lese for så små barn:)

2

Min datter på snart ti år leste boka selv. Hun syntes det var lett å lese og spennende å følge barna på jakten. Hun likte også refleksjonsspørsmålene nederst på sidene, og hun svarte ivrig i vei på disse når hun hadde lest. 

Så uansett om du er to eller ti år, så kan du godt lese og kose deg med denne boka.
Tommel opp fra oss:)

 

3 kommentarer til “Jakten på Nordlyset

Legg inn en kommentar