Matpakkehysteri

polarbrod

Jeg kan bare ikke la være å skrive ett innlegg om disse matpakkene som har ført til rene hysteriet blandt småbarnsforeldre. Jeg er mamma og jobber i tillegg i barnehage, på en base med 15 to åringer, så jeg ser en god del matpakker hver dag. I tillegg kommer jo andre barn fra barnehagen på kjøkkenet til frokost. Det finnes både sunne matpakker og ikke fullt så sunne matpakker, Kreative matpakker og ordinære matpakker. Jeg tenkte fortelle litt om det..
De aller fleste har med sunn, god og variert frokost. I fine matbokser med flere rom i. Disse består gjerne av brødskive med leverpostei,kaviar eller skinkeost.  Så har de litt oppskjært frukt eller grønnsaker og bær, noen har med smoothie og yoghurt i tillegg. Andre har med seg brødskive med enten kaviar eller skinkeost. Noen har med mariekjeks, pasta, fiskekaker eller andre middagsrester. Det er veldig variert med andre ord. 

Jeg har erfart etter 11 år i barnehage at 90 % av barna bare spiser en eller to t – skjeer av yoghurten sin før den går i søpla. Vi kaster litervis med yoghurt hver uke. Så er det de som har med seg bare brødskive. De spiser litt av den før de har hånda oppi matboksen til sidemannen og prøver å ta hans mat også.. Særlig hvis det er noe som frister masse, slik som en eplebit foreksempel. De som har både brødskive, frukt,bær,grønnsaker,yoghurt osv. i samme matboks greier ikke spise noe særlig. Det blir for mange valg. Han smaker kanskje litt av alt, og ender med å ikke ville ha noe. Om vi da tar f.eks brødskiva ut av boksen og legger den på bordet spiser han den gjerne. 

Jeg ønsker meg en matboks med kun to ting. Brødskive (eller annen type brødmat som knekkebrød o.l)  med pålegg og litt frukt,grønnsaker eller bær. Gjerne bare en type. Eplebiter foreksempel. Eller druer, Noe enkelt, som er skjært opp i biter. Tomater er foressten også lurt. Og blåbær. Dere trenger ikke noe annet enn det. Da spiser barna og er fornøyde.. 

Husk at du trenger ikke lage kunstverk for å imponere barnehagebarn. (eller voksne) Det er ingen av oss som sukker henrykt over disse kunstverkene. Vi gjør ikke forskjell. Vi kommenterer ikke barnas mat,vi behandler alle likt uansett hva de har med seg. De blir fornøyd bare de blir mett:)

Jeg har vært der selv, da min datter gikk i barnehagen og vi lagde masse forskjellig i matpakken. Hun ga klar beskjed – i morgen sender du bare med meg knekkebrød med smør! Nå som hun er på skolen får hun brødmat og frukt eller grønt med seg. Hun spiser godt og variert. Det enkle er det beste har jeg erfart – og når hun kommer hjem og er fornøyd så er jeg fornøyd.

Jeg leter foressten enda etter DEN perfekte matboksen. Som er stor nok til en skolematpakke. Som holder maten i egne rom og som lokket sitter fast på,selv etter vask! Tips meg gjerne om noen som holder mål. Jeg synes ikke disse matboksene du kan brette sammen så de blir super tynne er noe særlig. Lokkene er vanskelig for barna å sette på. Og maten ramler ut i sekken.  

Husk, at mette barn er glade barn. God helg!

 

 

Legg inn en kommentar