Havrekjeks

9Her om dagen så bakte vi havrekjeks. Jeg og min yngste søster kjedet oss på søndagen som var, og da kom vi på at vi skulle bake ett eller annet. Eller, hun kom vel på bakinga da, siden det er noe jeg ikke kommer på helt av meg selv..haha.. Baking er ikke min sterke side for å si det sånn.. Men, i allefall – hadde jo funnet en enkel oppskrift vi ville prøve..
 Du trenger
6 dl små havregryn
2 dl melk
2 dl hvetemel
50 g margarin
1/2 ts salt
1 ss sukker
2 ts bakepulver

5
Slik gjør du:
1. Slå melka over havregryna og la dem trekke i minst 15 min
2. Smelt margarinen og bland alt til en deig..
3. Sett stekeovnen på 200 grader, legg bakepapir på to stekebrett.
4. Del deigen i to, og kjevle den til de er ca 1/4 cm tykk.
5. Stikk ut runde kjeks med et glass (eller pepperkakeform).
6. Prikk kjeksene med en gaffel..
7.Stek kjeksene til de er gyllenbrune (Ca 15 min)
Til sammen tar det ca 45 minutter å lage fra begynnelse til slutt..

6 7 8 10

Server gjerne med smøreost,brunost eller greddost. Kjempegode når de er helt ferske..

11

Anbefales virkelig, til og med jeg klarte å bake dem uten at de ble stygge :P

Oppskriften fant jeg her.

 

Legg inn en kommentar