Bøy og tøy..

31

Av og til blir bildene finere i svarthvitt. Dette bildet tok jeg med mobilen sist søndag da vi var å gikk oss en tur oppe i lysløypa.

Turen går vel egentlig på en halvtime dersom man går i normalt tempo, men vi brukte vel halvannen time, siden vi hadde med sjuåringen som ville se og utforske alle dyrespor hun fant, eller rett og slett bare hvile seg midt i løypa:)

I vår og sommer var vi flinke til å gå hver dag, men så kom vinteren og vi har liksom bare ikke orket å bevege oss så mye ute da..haha.. :) Neida, når det har vært så mye ustabilt vær så har kroppen vært deretter også. Det er ikke bra med 10 minus en dag og 2 pluss grader neste. Da blir man stiv og støl..

Men nå er det andre boller, her skal kondisen tilbake. Har begynt å tvinge kroppen min i form, den er stiv og støl – og har vært full av betennelser i skulderen blant annet. Nå er skulderen bedre, eller jeg knasker ihvertfall ikke smertestillende hver dag lenger. Jeg har fortsatt vondt, men bare når jeg ikke er forsiktig nok. Å bære sekken på ryggen til jobb er jo en ting jeg ikke bør gjøre, eller løfte ett barn, eller strekke armen over hodet.. Greier jeg bare å huske på det så går det nokså greit egentlig. Når man har hatt vondt i mange år så er man automatisk redd for å presse seg selv for mye i tilfelle det gjør vondt. Det å stå opp av sengen har av og til vært en prøvelse, det å få genseren på seg. Å vaske håret, pusse tenner og slike ting andre tar for gitt, har vært smertefullt enkelte dager.

Men jeg har kun begynt i det små.. med 50 knebøy hver dag – og 50 høye kneløft. Jeg går i raskere tempo når jeg er ute å går, og prøver å ikke ta pauser eller slike ting.Høres ikke så mye ut kanskje, men for meg er det ett fjell å bestige for hver eneste dag.  Målet er å bli smertefri, og helt frisk. Men det er en lang vei dit. Derfor må vi begynne i det små.. Kanskje greier jeg å ta flere knebøy en gang, eller til og med situps – men nå er det mer enn nok med de 50 jeg tar.,

Sakte men sikkert håper jeg å komme i såpass god form at jeg greier å sykle til jobb på vår/sommerhalvåret :) Kan jo presisere at jeg ikke er i dårlig form pga høy vekt, eller slike ting. Det er frossen skulder og ledd/muskelplager som er årsaken..

4 kommentarer til “Bøy og tøy..

 1. camillasphoto

  synes du gjør det veldig bra!
  Hadde en periode selv sist sommer som var bra, da var det sykling og turer osv…hele tiden, men så kom vinteren :(
  Gleder meg til isen blir borte så det blir lettere å gå ute..

  Prøver å ikke la være å gjøre de tingene som er vonde, for da ender jeg opp som tidligere , med å overbelaste den andre siden av kroppen slik at den vonde ikke lengre vet hvordan «vanlig» avslappet stilling er.

  ..men mitt problem i tillegg til fibromyalgi smerter er jo overvekt. Det gjør ikke saken bedre, men når bare energien kommer tilbake, i takt med våren – så er jeg igang igjen:)

  Svar
 2. 4 barns mamma

  Det bilde var veldig flott i sort hvit, jeg har noen bilder som jeg skal fremkalle i sort hvit for det er mye flottere.
  Så godt å høre at du er på vei til å bli bedre og det er så viktig å ha mål frem i tid. Håper du klarer å sykle når våren kommer :-)
  God bedring videre.

  Svar

Legg inn en kommentar