Frustrasjon – barneklær!

131377-86og1521-25_kvIllustrasjonsbilde

Som jeg skrev tidligere så skulle jeg reklamere på ett regnsett som jeg hadde kjøpt til jentungen, men som ikke holdt tett. Var kun brukt ett få talls ganger, og vi kunne ikke finne synlige feil. På butikken var de veldig hjelpsomme, og tok inn regnsettet. Jeg fikk tilgodelapp på beløpet siden de ikke hadde noe regntøy i rett størrelse igjen.. Jeg tenkte at det var nok ikke problem og finne regntøy på en annen butikk, så da startet jakten på regntøy – og det var alt annet enn lett å finne..

Jeg hadde jo ett par krav til regnsettet da – som ikke skulle være uoverkommelig. Det skulle være str 134 eller 140. Det skulle ikke være teknisk regntøy da det ikke holder mål her vi bor. Har prøvd før… Det skulle være ei regnbukse uten seler, og så skulle det være strikk nederst på beina. Altså ikke bein som går rett ned – de vil bare bli tråkket på om buksa er litt for lang..Borrelås ville bare bli ødelagt om barna sitter på kne og leker.  Grunnen til at vi ikke ønsker regntøy med seler, er at det er tungvindt ved dobesøk osv når jenta skal klare seg selv på skole og sfo.

Vi gikk fra butikk til butikk. Alt hadde seler på regnbuksa – og de gikk kun tik 122/128! Uansett hvor vi var, både på  barnas hus, polarn o pyret, h&m, kappahl, obs, xxl, stormberg, g-sport, g -max, name it, og vi trålte faktisk hele Jekta storsenter og Pyramiden (kjøpesenter) rundt uten å finne ett eneste regnsett i størrelse 9 år! Tydeligvis så slutter kanskje barna å leke når de vokser ut av åtte år? Kanskje de bare står rett opp og ned og ikke sitter lenger? Uansett hvor vi spurte, så nei desverre det har vi ikke.  Flere hadde pakket bort regntøyet og hengt opp vintertøy også. Mulig de hadde på lager, men det var ingen som tilbød seg å sjekke – utenom på nameit. Dessverre hadde de kun små størrelser der også.

Jenta mi er kun 7 år. Hun går i 2 klasse og hun leker fortsatt. Hun sykler,husker, bygger sandslott, er i skogen og hopper gjerne i søledammer. Hun er bare litt for lang til at 8 år skal passe. Hun er ca 128 cm høy og bruker 134 i klær..Regntøy må man ha uansett – til og med jeg har det! Har sett litt rundt på nettet også, men det viser seg at for det meste så er det kun opp til str 128.

Jeg jobber i barnehage og ser viktigheten av regntøy. Regner med de som jobber på skole og sfo ser det samme. Ingen vil ha våte og kalde barn, og så sparer man så mye skift ved å ikke bli våt;)

Heldigvis skulle søsteren min sjekke om Ronja hadde ett ekstra sett vi kunne låne til vi finner noe annet. Jeg skal tråle nettet litt til og se om jeg finner noe. Kom gjerne med tips med linker om du vet noe som kan passe.

Har du opplevd å ikke finne det du leter etter til barna dine?

6 kommentarer til “Frustrasjon – barneklær!

  1. Silje Mari

    Celavi bruker å ha uten seler til større barn. Veldig fornøyd med det vi har til Aila. Mortil3.no, lilleollebolle.no, almaoglukke.no, lykkeoglukas.no, smartkids.no, pompdelux.no. Google regntøy til barn:)

    Svar

Legg inn en kommentar