Prinsessa på erten

15Etter å ha lest Foreldre & Barn i går, så fikk jeg inspirasjon til å prøve å sy samme eventyrfigur som de hadde mønster til i bladet. Jeg klipte deler, og laget min egen vri på noe. men resultatet ble bra;) 10Brukte det jeg hadde av tøyrester, og laget madrasser,dyne og en prinsesse. Det var litt knoting med selve dukken, og med kjolen siden alt er så bittesmått, men det gikk seg nå til etterhvert. 14 Sånn ser dukken ut med kjolen på seg: 12 13Kronen er laget av en bit med filt, skulle nå helst hatt gul, men det hadde jeg ikke. Rød ble vel greit det og. Garn hadde jeg heller ikke i rett farge, så håret ble laget av noe fingerhekling som sjuåringen hadde laget. Gjenbruk er bra;)

Til og være min første dukke er jeg fornøyd med denne:) Og som seg hør og bør, her kommer eventyret om Prinsessa på erten:

Prinsessen på erten
– H.C. Andersen –
Det var en gang en prins som så gjerne ville ha en prinsesse, men det skulle være en ordentlig prinsesse. Så reiste han hele verden rundt for å finne en, men overalt var det noe i veien. Prinsesser var det nok av, men om de var ordentlige prinsesser, se det kunne han ikke være sikker på. Det var alltid noe som ikke var så ordentlig. Etter en stund kom han hjem igjen, og var meget bedrøvet. En kveld ble det et fryktelig uvær. Det lynte og tordnet, regnet styrtet ned, og det var ganske forskrekkelig. Da banket det på byens port, og det gamle kongen gikk for å lukke opp. Utenfor stod en prinsesse. Men herregud som hun så ut! Vannet silte av håret og klærne hennes, det rant inn av skotuppen og ut av hælene, og så sa hun at hun var en ordentlig prinsesse. – Ja, det skal vi nok finne ut av, tenkte den gamle dronningen, men hun sa ikke noe. Hun gikk inn i soveværelset, tok ut alle sengklærne og la en ert på bunnen av sengen. Så tok hun tyve madrasser og la dem oppå erten, og enda tyve edderdunsdyner oppå madrassene. Der skulle prinsessen få ligge om natten. Om morgenen spirte de henne om hun hadde sovet godt. – Å nei, skrekkelig dårlig, sa prinsessen. – Jeg har nesten ikke lukket et øye i hele natt! Gud vet hva det har vært for noe i sengen? Jeg har ligget på noe hardt, så jeg er ganske brun og blå over hele kroppen! Da skjønte de at dette var en ordentlig prinsesse, siden hun kunne merke erten gjennom tyve madrasser og tyve edderdunsdyner. Så ømskinnet kan bare en ordentlig prinsesse være. Og prinsen tok henne til kone, og erten kom på kunstmuseum. Og der kan du se den ennå, hvis ingen har tatt den. Ja, se det var en ordentlig historie!

Legg inn en kommentar