Husk å spørre!

HAR DU HUSKET MIN GIVEAWAY? HER FINNER DERE DEN!
9
Nå i disse skolestart tider, så er det veldig mange – inkludert meg selv, som gjerne legger ut bilder av sine flotte barn på første skoledag. Synes det er veldig koselig å se bilder av disse søte små, som har gledet seg så lenge til sin første skoledag!

Det man imidlertid må tenke på når man knipser mobilbilder og publiserer på facebook eller andre sosiale medier er at man unngår å få andre barn med på bildet. Ta kun bilde av ditt eget barn om du har tenkt å legge det ut. Ellers må man huske å spørre foreldrene til de andre barna om de ønsker å ha barna sine på nett. Det er faktisk ulovlig å legge ut bilder av andres barn uten tillatelse! Det tror jeg at veldig få er klar over. Det kan jo hende det er noen som lever med hemmelig adresse og ikke vil bli gjenkjent! Det tenker man kanskje skjelden på når man poster bilder..
Les gjerne Barneombudets anbefalinger her!

Jeg pleier å redigere mine bilder,slik at man ikke kan gjenkjenne ansiktene til de andre barna, det gjøres enkelt i photoshop eller andre lignende redigeringsprogrammer. Her kan du se hvordan jeg gjorde det i fjor, da min datter hadde sin aller første skoledag!

Om jeg legger ut bilder av andre barn, så er det alltid avtalt med deres foreldre på forhånd.

4 kommentarer til “Husk å spørre!

  1. 4 barns mamma

    Jeg gjør også slik som deg, men jeg sladder også mine egne barn i ansiktet, dette pga. jeg ikke vil få trøbbel med pappaen til barna. De få gangene bildet viser ansikt har jeg spurt faren om det er greit.

    Svar

Legg inn en kommentar