Atopisk eksem og ulltøy

Mia Christine i ull lue fra ullungan.no
Vår Mia har vært plaget med atopisk eksem fra hun var liten baby. Vi har brukt mye tid på å smøre, og smøre – uten at det hjalp mer enn der og da..

Heldigvis så har det blitt mye bedre etter som hun har blitt større, men hun er fortsatt veldig var for enkelte ting, deriblandt ullundertøy og strikka klær – for når det blir varmt,så klør det..

Jeg har lett etter ull som ikke klør, noen steder må det vel finnes? Jeg har søkt på nettet, stilt spørsmål og spurt forskjellige nettbutikker om hvordan ulla er på barn som har eksem.. Noen har svart meg, mens andre har latt være.

Jeg har sendt en del mailer frem og tilbake med nettbutikken Ullungan, og fått mange svar fra ei hyggelig og hjelpsom dame. Hun ville gjerne at jeg skulle prøve ut ulla fra deres butikk, og så gi tilbakemelding på hvordan den var, og om Mia begynte å klø av den. Om det var slik at jeg ikke var fornøyd, og hun klødde av det, så skulle jeg få sende plagget tilbake, og få igjen pengene. I tillegg ville hun sende meg ei ull lue på kjøpet, siden jeg orket å teste ut dette! Snakk om service!

Jeg bestilte ei ullbukse, det har hele tiden vært det jeg har jaktet på, ei ullbukse som kan brukes både under uteklær og til skjørt og kjoler når man skal i selskap og det er kaldt ute.
Jeg kjøpte i grå farge, fordi den er fin og ikke minst praktisk – kan kombineres med alt. Jeg fikk 30 % avslag på ullbuksa, noe som tilsvarte 149 kr. (Det er ett tilbud de har i september – 30% avslag på alle ullbukser)
Mia er ute og tester sine nye ullplagg..

Jeg var utrolig spent da jeg henta pakken min, for seksåringen er utrolig kresen på klær! Hun likte klærne med en gang, og ville gjerne prøve dem på. Hun hadde akkurat vært i dusjen da hun fikk dem, så hun har faktisk ullbuksa rett på huden! Det har aldri skjedd før! » Mamma, de klør jo ikke, kan æ ha de på mæ på skolen i mårra?» Var hennes første reaksjon! Jøss, tenkte jeg – det er første gang hun faktisk VIL ha ull på seg! Og er ikke det positivt,så vet ikke jeg!

Nå har jeg ikke fått brukt disse så lenge på henne da, så skal komme tilbake med flere innlegg utover høsten på hvordan dette fungerer fremover. Men hittil vil jeg bare si at vi er super fornøyd!

Nå håper jeg at du og vil prøve ullklærne til Ullungan! Klikk på bildet under her,så kommer du til nettbutikken. De har utrolig mye flott der, og jeg har allerede bestemt meg for å kjøpe en genser som matcher ullbuksa neste gang!
Jeg kommer til å skrive flere innlegg om barn og atopisk eksem fremover også. Så om det er noe du lurer på så skriv gjerne til meg, så kan jeg dele av våre erfaringer på det området:)

5 kommentarer til “Atopisk eksem og ulltøy

 1. Søskenmamma

  Så flott at dere kansje har funnet en type ull som passer for jenta deres. Vi bruker kun bomull innerst og deretter ull til våre barn med eksem. Da vi ikke har funnet noe som fungerer for oss enda – men takk for tipset.

  I dag har jeg snakket for eksemskolen på Rikshosiatlet og nettopp denne sprøsmålet ble stilt, da ikke alle har god erfarig av å bruke bomull innerst.

  Besøk oss gjerne på eksembloggen.

  Svar
 2. wendysinfamilie

  Her har vi Atopisk Eksem hele gjengen, eller jeg og ungene størstemann er 20 år og er fortsatt ikke kvitt det..
  Merinoull pleier å gå bra på lillemann.
  Lykke lykke til jeg kan ikke bruke noe ull og det kan heller ikke storegutt klær klør kløør

  :)

  Svar
  1. lillebølla Innleggsforfatter

   Takk. Er først den siste tiden at ull har vært greit å bruke. Huff, det er ikke moro med eksem, er flere i min familie også som er plaget foruten mine to barn.. Men man må bare gjøre det beste ut av det..

   Svar
 3. Inger Lise - TiddyMin

  Så utrolig kjekt å få svar, og slik service! Snakk om a :)
  Å klø er ikke særlig behagelig nei, så håper dagens prøving viser ei fortsatt klørfri snuppe.

  Ha en fin helg!

  Svar

Legg inn en kommentar