Elveblest

4
Slik så armen til femåringen ut i dag, etter ett utbrudd av elveblest..

Hun har jo atopisk eksem så utslett er jo i og for seg ikke noe uvant for oss, men elveblest har hun ikke hatt før. Hun var helt fin i morges, og når hun var i dusjen i dag så begynte det å svi på armene hennes. Da så de slik ut som på bildene..

6

5

7

Vi fikk smurt henne slik ar kløen ble borte, og etter ett par timer var utslettet på retur. Har fundert på hva som kan være årsaken til utbruddet, og kommet frem til at det må være fordi hun hadde på seg en helt ny genser, som ikke var vasket før hun tok den på seg. Det sto inni genseren, når jeg leste senere, at den hadde sterke fargestoffer og burde vaskes separat for å ikke slippe farge. Det må være det hun har reagert på.Hun hadde t skjorte under, og har ingen utslett på mage eller rygg, kun på armene. Jeg pleier ALLTID vaske klær før bruk, men denne gangen ble det ikke sånn..(Har brukt samme shampo på henne i dag som alltid, og det er nok ikke det hun reagerte på heller.. Ikke har hun spist noe annet enn før heller..)

Mia er en tøffing, og hun er vant til eksem – og at det svir når vi må smøre henne i blandt, så hun tok dette med ett smil.. Håper at det forsvinner helt i løpet av kvelden/natta.. Har i allefall lært at jeg skal vaske klærne før bruk!

-Lillebølla

Legg inn en kommentar