Eksem

solbriller
Mia Christine har hatt eksem siden hun var en liten baby..

120408a
Gammelt bilde dette her, men sånn ser kroppen ofte ut..

I det siste så har hun hatt mest på underkroppen, dvs bak lårene, bak knærne, på rompa, på leggene.. I perioder er hun helt fin og vi trenger ikke smøre henne i det hele tatt. Så kommer det tilbake og da er det behandling med kortisoncreme og annen krem. Vi har Elocon som er på resept. Den fungerer bra på de røde sårene, og den svir ikke. Men vi kan ikke bruke den så lenge om gangen siden den er så sterk. Man skal ha opphold innimellom og da bruker vi diverse fuktighetskremer. Mia er flink å fortelle hvilke som er greie og smøre med, og hva som svir. A creme, Babyline sin babycreme, Derma og rød apobase går helt fint. Vi har prøvd noen som har svidd så mye at hun har grått til det har trukket inn i huden, bl.a Dexem, Locobase og noen til jeg ikke husker navnet på..

Hun får ekstra mye eksem når det er værforandringer og uastabilt ute. Ved kulde er det spesielt ille. (Og ved regn og vått vær..) Hun reagerer også på katt, og jeg tror på hund og andre pelsdyr. Å der kom jeg på hva som kan ha trigget eksemutbruddet i gåkveld.. Vi var innom dyrebutikken på lørdagen og så på kaninene. Så møtte vi på naboen og hunden snuste på oss.. Å jeg som lurte sånn på hva det var denne gangen som slo ut.. Må være det i tillegg til kulden da.. Er minus 14, så er kaldt ute. Hun er jo ute med barnehagen, opptil to tre timer hver dag.. Vi smører med kuldekrem i ansiktet da, og det fungerer greit. Hun har brukt ullundertøy av og til, hun sier at det ikke klør – men kan det ha gitt utslag på eksemen tro? Er nesten sånna t man bare må prøve og teste hva som fungerer og hva man må holde seg unna..

Hun bader/dusjer skjelden. Kanskje to ganger i uka. Bruker ikke noe annet enn olje i vannet hennes. Vasker håret med dr.greve sin barneshampoo.. Det reagerer hun ikke på, har brukt det lenge nå. Er den som holder håret hennes rent lengst også.. Hun må jo bytte klær hver dag siden det er så masse fuktighetskrem som legger seg igjen i klærne. Bruker ikke skyllemiddel på hennes klær.. Har gitt beskjed til barnehagen at hun ikke skal låne klær, da det kan hende det er dyrehår, parfymerte vaskemidler osv i de.

Hun reagerer ikke på mat, så vidt vi vet. Heldigvis. Jeg synes så synd i henne som må smøres hver eneste dag, som klør og ikke får sove, som klorer seg til blods og det svir. Som ikke kan være i nærheten av katt i lengere perioder. det er så mye man må velge bort.. Hun har så lyst å besøke naboene (fadderne hennes) men kan ikke siden de har husdyr. Hun får svi så lenge i ettertid om hun er der en time. Da er det ikke verdt det, hun har jo så vondt når hun får utbruddene. Vi har holdt oss unna min far også, siden de har hatt katter i årevis. Har ikke kunnet overnatte hos dem.. Hun vil så gjerne, men man må jo hele tiden ta forhåndsregler.

Det verste er å ikke bli trodd. De som har husdyr tror jo ikke at det er deres dyr hun reagerer på. Ikke tror de at det er så ille heller.. Hun reagerer på svibler/julestjerne/røkelse også. Likevel så får vi det i gave hvert år, eller så er vi på besøk i familien og de har dette fremme. Det virker som de ikke tror. Bare lukker ørene, og later som om hun ikke har eksem. Eldstejenta hadde og eksem da hun var liten, men hun har vokst fra seg mesteparten nå. Hun reagerer på pollen, katt og svibler/julestjerne hun også.. Hun får zyrtec da, siden hun er så stor så hun greier å holde det i sjakk selv.. Håper at Mia og vokser i fra det..  Ble mye tekst i dette innlegget her, men trengte å skrive det ned nå.. Smilefjes som rekker tunge 

Om noen har gode tips ang atopisk eksem, så kom gjerne med de;)

-Lillebølla

Legg inn en kommentar