Spooky..

 boller
I dag har vi bakt 60 boller!!

Eldstejenta mi,Catharina, skal nemlig på konfirmasjonsleir og da skulle de ha med seg boller eller kake til mellom måltidet. Så da bakte jeg likegodt boller til oss også:) Fikk god hjelp av Mia Christine til å bake, og vi har smakt på de – de ble kjempegode!! 

geomag
Nå sitter Mia og Malin og lager figurer med geo mag. (magneter) Denne her har Mia laget;)

geomag1
De er veldig konsentrerte begge to:)

 I dag ble Mia hjemme fra barnehagen, for hun er veldig forkjølet og hoster. Hun kjennes varm ut men det er ikke feber.. Og siden det er karneval i morgen tar vi ingen sjanse på barnehage i dag, for tror hun blir utrolig skuffet dersom hun ikke kan delta på karnevalet i morgen. Håper hun holder seg frisk..

Mia har jo vært ett barn som har sovet urolig på nettene fra hun ble født. Veldig skjelden at hun sover hele natta og finner ikke roen til å sovne alene på rommet. Hun har jo en del eksem og noen av nettene er det nok det som holder henne våken. Likevel, nå i det siste så har jeg lurt på om Mia ser noe som vi ikke ser nede på rommet. Da hun var mindre så sa hun jo at det sto en mann i sprinkelsenga hennes. Hun sov aldri i den, ville ikke det.Ikke en gang da hun var baby.. Når vi kjøpte ny seng så ble det litt bedre, hun kunne legge seg i den og sove litt utpå natta før hun kom over til oss, og en sjelden gang har hun sovet til det er morgen før hun har kommet over.

I helga så satt jeg ved pc’en og gubben skulle ut med søppel. klokka var vel ti på 12 eller noe – og vi skulle legge oss ganske snart. Da hører jeg at Mia roper MAMMA! MAMMA! Og er helt hysterisk. Hun har aldri hørtes så redd ut før. Jeg løper ned og hun sitter i sin seng. Tar henne på fanget og hun klamrer seg fast i meg. Vil ikke si noe men gjemmer ansiktet sitt og vil ikke se. Hun er tydelig redd, og vil bare sitte på fanget.  Hun sier etterhvert at hun hørte noen i døra og at de skulle ta henne. Regner med at hun hørte da gubben gikk ut med søpla, men hun roer seg ikke.. Kommer i vår seng og må ha lyset på. Hun sovner i armene til gubben, og ligger helt klistret inntil oss hele natta. Så vil hun ikke snakke om det mer..

I går kveld gjorde hun det igjen. Hylte ut og når jeg gikk ned så ville hun ikke være alene. Da var klokka bare 22 og jeg var ikke helt klar for å legge meg enda, men fant fort ut at det var det beste. Hun ville i vår seng. Så klamert hun seg fast i meg og gjemte ansiktet. Ville ikke prate om det, og sovnet til slutt.. Sov veldig urolig og våknet mange ganger. I dag så sto hun opp med gubben da han skulle på jobb, jeg pleier ligge litt lenger og står opp når han drar. I dag så ville Mia være med han på badet og fulgte i grunn etter ham hele tiden. Så sto jeg opp og siden har hun vært klistret i meg. Vært med på do,på badet, å tømt oppvaskmaskin, hengt opp klær osv. Hun har vanligvis brukt å se på tv eller leke når jeg gjør husarbeid.Men i dag har hun vært med hele tiden.  Hun satt en liten stund i stua alene og hylte ut at jeg måtte komme, for det kunne jo komme noen!!

Vi gikk ned for å henge klær og da får jeg melding på mobilen. Den ligger på bordet rett ved der vi sto. Men hun ville ikke hente den til meg.. hun sier det er ekkelt å gå der, og så viser hun hvor i gangen det ekle er. Det er fra boden og til ytterdøra. Gangen vår har t form, og den ene delen er ekkel. Så spurte jeg hvordan vi kunne få bort det ekle.. Hun sier at vi kan si til det at det kan gå ut ytterdøra og aldri komme tilbake.. Så vi gjør det, med streng stemme sier jeg at nå må det som Mia synes er ekkelt gå ut av døra og ikke komme tilbake.. Mia ler litt, og sier at kanskje det er borte, men vil fortsatt ikke være alene.. Hun vil fløytte senga si over på andre siden av rommet. Der hun har senga nå så ser hun lyset fra gangen. På andre siden vil hun ikke se det, så jeg lover at vi skal flytte senga i ettermiddag når gubben kommer hjem fra jobb..

Jeg liker ikke dette! jeg er LIVREDD for sånt, og tør ikke se åndenes makt engang.. Håper at det ikke er noe hun ser, men samtldig skjønner jeg ikke hvordan hun kan være så redd hvis det ikke er noe! Hun er jo snart 4 år og kan ha en livlig fantasi, men det er redselen hun viser jeg ikke liker.. Prøver å være rolig, men det er ikke så lett når man blir redd selv..

lillebolla2

3 kommentarer til “Spooky..

 1. Joar Guttormsen (@joar79)

  Eller at Mammaen din hørte deg? :) Men ja, godt å høre det løste seg. Regner med det samme skjer med dattera til kompisen min. Men litt ekkelt når selv foreldrene føler at det er noe ekkelt som pågår. Takk for raskt svar :)

  Svar
 2. snicker666

  Ekkelt. Hvordan gikk det videre? Dattera til en venn av meg har et lignende problem.

  Svar
  1. lillebølla Innleggsforfatter

   Oisann, ett kjempegammelt innlegg:)
   Vel, vi fikk kasta ut en gammel sjenk og en gammel kommode fra rommet. Hun flytta til andre siden av rommet og det ble roligere. Fortsatt så hun disse støvdottene som fløy i den ene delen av gangen. Til slutt ble det så ille at jeg innstendig ba mammaen min som er død om å passe på at disse ikke kom inn her og skremte jentungen mer – og etter det har det vært helt greit. Hun sover på eget rom, og tør å være alene hjemme.

   Mulig hun har vokst fra seg disse «synene» og godt er det :)

   Svar

Legg inn en kommentar