Polarbrød

polarbrod

I går fikk jeg det for meg at jeg skulle prøve å bake polarbrød. Så det gjorde jeg – og resultatet ble faktisk veldig bra! Jeg er ikke en «kjøkkenperson» i utgangspunktet, da jeg har altfor lite selvtillit innenfor det området – men jeg overrasket meg selv.. hehe..

Googlet etter oppskrift og fant den jeg ville prøve å lage her.

 • 150 g havregryn, finmalt
 • 500 g fullkornshvetemel (eller annet finmalt grovt mel)
 • ca. 300 g siktet hvetemel
 • ca. 15 g fersk gjær eller 1/2 pose tørrgjær
 • 1 ts sukker
 • ca. 1 ts salt
 • 4 1/2 dl melk
 • 2 dl vann
 • 1 dl solsikkeolje eller annen nøytral matolje

Kjør havregrynene i en foodprosessor til de er ganske finmalt. Ha alt det tørre i bakebollen sammen med gjæren. Tilsett melk, vann og solsikkeolje, og kjør det på lav hastighet i kjøkkenmaskinen til alt er godt blandet. så på middels hastighet  i ca. 10 minutter.

Hev deigen ca 1 time

Kjevle ut og form polarbrødene
(Jeg brukte ett stort hjerte til mine / vanlig pepperkakeutstikker, i tillegg til noen firkant formede dessertskåler for å ha litt variasjon)
Prikk polarbrødene med en spisepinne/eller ha du har for hånden.
Etterhev i ca 10 – 15  minutter
Stekes midt i ovnen på 225 grader, i ca 10 minutter.

polarbrod1

Polarbrødene smakte godt med både smør og brunost/greddost på. Alle syntes de var gode, men for åtteåringens del kunne de sikkert vært laget av finere mel istedetfor det grove :)

Har du prøvd å lage polarbrød selv?

2 tanker om “Polarbrød

 1. 4 barns mamma

  Der var oppskriften ja :D.
  Jeg har ikke laget polarbrød, men nå kommer snart minsten hjem fra skolen og da skal vi prøve denne.
  Ha en herlig helg,

  Svar

Legg inn en kommentar